Vraag en antwoord over Koi

Hoevaak mag ik mijn Koi voeren in de zomerperiode?
Tijdens de warmere zomerperiode heeft de koi om de 4 uur behoefte aan voedsel. Hiermee bereik je met jouw Koi een optimaal resultaat in groei. Een automatische voederautomaat kan hierbij helpen, maar dit is minder leuk natuurlijk!
Hoevaak mag ik mijn Koi voeren?
Hiervoor is een eenvoudige vuistregel. Alles wat uw koi niet binnen 5 minuten op krijgen is eigenlijk te veel en kan zelfs de dood tot gevolg hebben. Meet daarom eens in de zoveel tijd hoeveel uw koi verteren binnen dit tijdbestek!
Waarom kan ik niet blijven voeren? Mijn koi eten dit toch op?
Wist u dat uw koi geen maag heeft? Dit in tegenstelling tot vele andere vijvervissen die dit wel hebben. Zodra uw koi het voer naar binnen slikken komt dit in de keel terecht waar het voorgekauwd wordt. Een koi zal nooit het gevoel hebben dat hij genoeg gegeten heeft daarom is het aan u om hier zorg voor te dragen!
Zit er echt kwaliteit verschil in koi voer?
Ja! Dit is de reden waarom wij Koisupply zijn begonnen. Wij vinden dat u moet weten wat u uw Koi te eten geeft en zijn van mening dat alle ingrediënten bekend moeten zijn en zo natuurlijk mogelijk zoals een Koi deze ook in de natuur zou tegenkomen. Naast ons merk Koisupply bieden wij voer aan van leveranciers waar wij achterstaan en uitgebreid getest zijn.

LET OP: in verband met werkzaamheden aan onze webshop kunnen wij tijdelijk geen orders in behandeling nemen!