Winkelwagen

Uw voordelen

vinkje-blauw  Sparen voor korting
  Snelle bezorging
vinkje-blauw  14 dagen retourrecht
vinkje-blauw  24/7 bereikbaar
vinkje-blauw  Beste service
vinkje-blauw  Veilig afrekenen

Rapportcijfer 9.6/10


vinkje-blauw

Ik koop alleen nog koivoer bij Koisupply, onze koi zijn er dol op. En naast een snelle levering spaar ik na iedere bestelling ook nog voor korting!

—Edo Melters

Koivoer advies voor de Herfstperiode

Als de zomerperiode voorbij is en de watertemperatuur weer gaat dalen tot onder de 16 graden, dienen we lichter v
erteerbaar voer te gebruiken. Koisupply raadt u gedurende deze periode met watertemperatuur tussen de 11 en 15 graden licht verteerbaar voer aan zoals; Koisupply “All Season”, “Basic”, “Wheatgerm” en “Staple Color” wat u een tot twee keer per dag mag blijven voeren. Deze voeren kunnen eventueel aangevuld worden met een extra voer dat de weerstand van uw koi verhoogt voor de winterperiode zoals onze Premium “Health Plus”.

Dit kunnen we dagelijks blijven voeren tot het water een temperatuur heeft bereikt van ongeveer 10 graden. Koisupply raadt u dan ook aan gedurende deze periode geen voeding meer te geven welke spirulina bevatten, ook dient het aantal keer, de hoeveelheid, aan de temperatuur aangepast te worden. Gedurende deze periode kan het voeren van zijderupsen en garnalen wel gewoon doorgaan, maar natuurlijk met zekere mate.

Met name de watertemperatuur heeft invloed op het aantal voermomenten van uw koi. Naarmate het kouder wordt zullen de koi zich trager gaan bewegen. De reden dat de Koi minder beweegt en minder behoefte aan voedsel heeft is omdat de spijsvertering en het immuun systeem op een lager pitje worden gezet. Hierdoor kunnen ze niet hetzelfde aantal en type voedsel verteren als in de warme maanden. Koi’s hebben geen maag, hierdoor zal het voedsel direct naar hun dunne darm gaan en teveel voedsel bij koudere temperatuur kan ervoor zorgen dat er teveel darmbacteriën ontstaan die het immuun systeem verzwakken, wat de koi gevoeliger maakt voor verschillende koi ziektes.

Het voeren kan, naarmate de temperatuur daalt steeds spaarzamer gebeuren. Het is verstandig om over te schakelen naar een licht verteerbare soort voer zoals Koisupply “Wheatgerm”. In de herfst is het temperatuurverschil tussen dag en nacht dikwijls groot waardoor in kleine vijvers dikwijls een jojo-effect optreed in de watertemperatuur. Het monteren van vijververwarming is te overwegen om deze pieken uit te vlakken.

LET OP: in verband met werkzaamheden aan onze webshop kunnen wij tijdelijk geen orders in behandeling nemen!