Winkelwagen

Uw voordelen

vinkje-blauw  Sparen voor korting
  Snelle bezorging
vinkje-blauw  14 dagen retourrecht
vinkje-blauw  24/7 bereikbaar
vinkje-blauw  Beste service
vinkje-blauw  Veilig afrekenen

Rapportcijfer 9.6/10


vinkje-blauw

Ik ben erg te spreken over deze combi deal. De staple color is een perfecte dagelijke mix en mijn koi’s hebben nergens last van dankzij de Health Plus Premium

—Peter van den Akker

Koivoer advies voor de Lente

Zodra de winter weer voorbij is en de lente zich eindelijk weer aandient, mogen we weer volop van het nieuwe koi seizoen gaan genieten. Zodra de koi weer actiever zal worden, mogen we weer voorzichtig beginnen met het voeren. Ze hebben tijdens de winter veel van hun reserves verbruikt en zijn nu het meest kwetsbaar.

Koi’s sterven meestal niet in de winter, maar in de lente als de natuur weer op gang komt en ze door verzwakking meer vatbaar zijn voor bacteriële en parasitaire aanvallen. Bekijk de vissen daarom ook goed en controleer of ze last hebben van parasieten, want deze komen namelijk veel vaker voor in de lente dan we denken. Parasieten, bacteriën en schimmels beginnen namelijk ook te groeien zodra de watertemperatuur stijgt. Een goede en leuke manier om de koi’s van dichtbij te bekijken en controleren is via onze Koisupply “Koi Temple” die binnenkort verkrijgbaar zal zijn.

In de maanden maart en april is de koi vaak nog zeer traag, omdat de koi tijdens de winterperiode veel van zijn reserves heeft gebruikt. Parasieten zijn daarentegen veel sneller actief en groeien snel door de toenemende watertemperaturen. Daarom raadt Koisupply u aan om tijdens deze periode uw basisvoeding aan te vullen met onze Premium “Health Plus” om uw koi optimaal te beschermen gedurende deze periode. “Health Plus” zorgt tevens voor een optimale weerstand door de juiste selectie van vitamines en toevoegingen.

De stofwisseling en spijsvertering van uw koi is afhankelijk van de watertemperatuur en werkt bij een koi het beste als het water een temperatuur heeft van minimaal 16 graden. Als de temperatuur van het water tussen de 16 en 20 graden is mag u het normale basisvoer gaan vervangen met onder andere groeivoeren en kleurvoeren zoals Staple Color, Potential, en onze Premium voeren Spirulina en Ultimate. Wanneer de watertemperatuur 20 graden of hoger zal zijn, zal de koi bij een juiste voeding combinatie zoals “High Growth” en onze Premium topper “Ultimate” ook maximaal gaan groeien!

LET OP: in verband met werkzaamheden aan onze webshop kunnen wij tijdelijk geen orders in behandeling nemen!