Winkelwagen

Uw voordelen

vinkje-blauw  Sparen voor korting
  Snelle bezorging
vinkje-blauw  14 dagen retourrecht
vinkje-blauw  24/7 bereikbaar
vinkje-blauw  Beste service
vinkje-blauw  Veilig afrekenen

Rapportcijfer 9.6/10


vinkje-blauw

Ik koop alleen nog koivoer bij Koisupply, onze koi zijn er dol op. En naast een snelle levering spaar ik na iedere bestelling ook nog voor korting!

—Edo Melters

Koivoer advies voor de Winterperiode

Zodra de herfstperiode voorbij is, en de vijver voorbereid moet worden op het koude winterseizoen, kiezen mensen er voor om hun filterinstallatie stil te zetten. Wij van Koisupply zijn hier geen voorstander van, want wanneer deze actie ondernomen wordt, dient er ook volledig gestopt te worden met het voeren van uw koi.

De reden dat de koi minder beweegt en minder behoefte aan voedsel heeft is omdat de spijsvertering en het immuun systeem op een lager pitje worden gezet. Hierdoor kunnen ze niet hetzelfde aantal en type voedsel verteren zoals in de warme lente en zomer periodes. Koi’s hebben geen maag, waardoor het voedsel direct naar hun dunne darm gaat. Teveel voedsel bij koudere temperatuur kan ervoor zorgen dat er teveel darmbacteriën ontstaan die het immuun systeem zullen verzwakken, wat de koi gevoeliger maakt voor verschillende koi ziektes gedurende de winterperiode.

Als u er wel voor kiest om het filtersysteem echter tijdens de winter gewoon door te laten draaien op bijvoorbeeld halve kracht, dan kunt u tot het water een temperatuur heeft bereikt van 6 graden nog blijven doorvoeren. Koisupply raadt u wel aan dit te doen met een zinkend en/of licht verteerbaar voer zoals Koisupply “All Season” of onze zinkende “Wheatgerm”. Het spreekt vanzelf dat de hoeveelheid voer welke per keer gegeven wordt dan minimaal dient te zijn en ook het aantal keer dat het voer verstrekt wordt dient erg minimaal te zijn.

Het grote voordeel van het zeer matig doorvoeren van de koi in de winter is dat de koi dan niet al hun in de zomer opgebouwde vet reserves hoeven te verbruiken en op die manier nog voldoende overhouden voor het voorjaar, de periode dat ze deze reserves eigenlijk het hards nodig hebben, het in zeer beperkte mate in de winter doorvoeren van onze koi stelt ons ook in de gelegenheid om onze koi te blijven observeren.

Als de winter eindelijk voorbij is en de watertemperatuur weer in de buurt komt rond de 12 graden raadt Koisupply u aan om over te gaan stappen op een lente voer zoals “All Season” of “Staple Color” om op deze manier de koi en diens spijsverteringssysteem weer te laten wennen aan de komende zomer periode.

LET OP: in verband met werkzaamheden aan onze webshop kunnen wij tijdelijk geen orders in behandeling nemen!