Winkelwagen

Uw voordelen

vinkje-blauw  Sparen voor korting
  Snelle bezorging
vinkje-blauw  14 dagen retourrecht
vinkje-blauw  24/7 bereikbaar
vinkje-blauw  Beste service
vinkje-blauw  Veilig afrekenen

Rapportcijfer 9.6/10


vinkje-blauw

Ik koop alleen nog koivoer bij Koisupply, onze koi zijn er dol op. En naast een snelle levering spaar ik na iedere bestelling ook nog voor korting!

—Edo Melters

Koivoer advies voor de Zomer

De zomer wordt onder de koi kenners ook wel het groeiseizoen genoemd, hoe langer de zomer duurt en de watertemperatuur boven de 20 graden blijft, des te langer uw koi maximaal kan groeien en zijn kleuren perfect kan ontwikkelen. Maar voordat deze temperaturen zijn aangebroken moeten we de voeding van de koi rustig aan opbouwen.

De stofwisseling en spijsvertering van een koi zijn afhankelijk van de watertemperatuur en werkt optimaal wanneer een koi de watertemperatuur heeft bereikt van minimaal 15 graden. Als de watertemperatuur tussen de 15 en 20 graden is heeft het water bijna de ideale temperatuur bereikt, en mag u uw koi 3 tot 4 keer per dag gaan voeren met onder andere groeivoeren of kleurversterkers zoals; Koisupply “Staple Color”, ”High Growth”, “Potential” en de Premium voeren “Spirulina” en onze topper “Ultimate”. Bij temperaturen van 20 graden en hoger zal de koi met deze juiste voeding daarom ook maximaal gaan groeien.

Als het water een temperatuur heeft bereikt van boven de 20 graden, is dit het moment om uw koi te laten groeien, en mogen wij onze koi maximaal gaan voeren. Koisupply raadt u echter altijd aan een kwalitatief goed zomervoer als basis te gebruiken zoals “High Growth”, “Staple Color” of “All Season”. Dit basis voer kunt u aanvullen met ons Koisupply Premium koivoer zoals “Health Plus”, “Spirulina” of “Ultimate”. Om de maximale groei uit uw koi te halen gedurende het zomerseizoen raadt Koisupply u als basis voer “High Growth” met visolie aan in combinatie met de Premium “Ultimate” als aanvulling.

Het aantal keer dat er per dag gevoerd mag worden hangt nauw samen met de filtercapaciteit van uw vijver. Bij vaak en veel voeren zullen er natuurlijk ook meer afvalstoffen in het water terecht komen wat door de filter moet worden verwerkt. Los van de hoeveelheid zweefvuil welke men accepteert ten gevolge van veel voeren is het uiteindelijk de filtercapaciteit die bepaalt waar de uiterste limiet ligt.

Meet daarom regelmatig de waterwaarden en dan vooral de aanwezigheid van ammoniak en nitriet, is er meetbaar ammoniak en/of nitriet aanwezig in een goed ingedraaide filter en zijn er geen medicamenten ter bestrijding van parasieten aan het water toegevoegd dan is dit een duidelijke indicatie, dat er te veel gevoerd wordt. Voer uw koi echter nooit niet meer dan dat ze in circa 5 minuten opeten.

LET OP: in verband met werkzaamheden aan onze webshop kunnen wij tijdelijk geen orders in behandeling nemen!